Kinderopvang

Voor kinderopvang kunt u terecht bij De Drie Ballonnen. Met deze organisatie hebben wij een nauwe samenwerking voor ons toekomstig IKC. Gaat uw kind naar Kern Kinderopvang, dan wordt het door hen na schooltijd opgehaald.

De Drie Ballonnen

Op ons kinderdagverblijf hebben onze pedagogisch medewerkers aandacht voor de kinderen van 0 tot 4 jaar en zorgen zij voor een sfeer die veilig en vertrouwd is. Kinderen worden begeleid in het spelenderwijs leren en hoe ze met elkaar omgaan. Zo worden kinderen zo goed mogelijk gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Goed geïnformeerd

Voor de baby’s is het volgen van hun eigen ritme, hun leef-, eet- en slaappatroon, ons uitgangspunt in de zorg. U kent uw kind het beste en daarom horen wij graag van u hoe uw kind ’s nachts heeft geslapen en wanneer het voor het laatst gegeten heeft. Daarom krijgt u van ons een schriftje dat iedere keer meegaat naar het kinderdagverblijf. Hierin kunt u schrijven hoe het met uw kind gaat en of er nog bijzonderheden zijn, of u kunt een vraag stellen.

Als uw kind nog een baby is, schrijft de pedagogisch medewerker ook iedere dag in het schrift. Zo krijgt u een beeld van wat uw kind die dag heeft gedaan, wat het gegeten heeft en hoelang het heeft geslapen. In de dreumesgroep (1 jaar) schrijven de pedagogisch medewerkers één keer per maand in het schriftje en vanaf de ukken (2 jaar) eens in de twee maanden.

Wanneer kinderen groter worden, doen zij steeds meer mee met het ritme van de groep. Zoals samen eten, samen opruimen, samen afspraken maken, het samen gezellig maken en natuurlijk samen spelen. Zo leren de kinderen spelenderwijs de wereld te ontdekken en met elkaar te spelen.

Groepsindeling Op IKC Da Vinci hebben wij verschillende groepen:

* Twee babygroepen voor kinderen van 0 tot 1 jaar

* Twee dreumesgroepen voor kinderen van 1 tot 2 jaar

* Twee ukkengroepen voor kinderen van 2 tot 3 jaar

* Twee peuter groepen voor kinderen van 3 tot 4 jaar

* Twee verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar

* Een verticale groep voor kinderen van 2 tot 4 jaar

Unieke aspecten

* Grote ruime locatie

* Centraal gelegen in de wijk Oosterheem

* Uitdagende buitenspeelplaats

* Samenwerking met de talentenbegeleider van school

Rustig wennen

Voordat uw kind voor het eerst naar de dagopvang komt, mag het twee dagdelen komen wennen (op onze kosten). Zo kan het kind – en ook u als ouder – langzaam wennen aan een nieuwe omgeving. Natuurlijk mag u ook eerst een keer langskomen om kennis te maken en rond te kijken. Wij leiden u graag rond in ons nieuwe gebouw en beantwoorden al uw vragen.

Kern Kinderopvang

Bij IKC Da Vinci worden ook kinderen door Kern kinderopvang opgehaald. Voor meer informatie kunt u bellen met één van onze medewerkers van de afdeling Informatie & Plaatsing Kinderopvang: 079 346 11 80. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om langs te komen! U kunt hiervoor een afspraak maken bij de locatie die u graag wilt bezoeken. Ook kunt u alle informatie vinden op onze website.

https://www.kern-kinderopvang.nl/

 
 

Snel naar